fredag 14 augusti 2009

Pommes de Liberte'


Det här är Bob.


Bob brukade ha ett riktigt smarrigt jobb, han var nämligen en kongressman i den amerikanska kongressen. Tyvärr sket sig det jobbet efter att han erkände att ha mottagit mutor i utbyte mot att göra vissa lobbyister politiska tjänster. Detta gjorde att han satt ett och ett halvt år i fängelse (han skulle ha suttit i två och ett halvt, men han blev nykter i fängelset och det kortar tydligen av straffet kraftigt om man är politiker) och kom ut någongång i 2008.

Men det är inte darför jag skriver om honom. Jag har länge varit nyfiken på vem som kom på dumheten att byta namn på "french fries" till "freedom fries", när Frankrike beslöt att nyttja sin yttrandefrihet och inte stödja USAs invasion av Irak under 2003. Först bytte man namn på denna mat i "House of Representatives’” matsal, och snabbt följde amerikanska bespisningar runt om i landet efter som oförstående får utan en tanke på hur omvärlden skulle reagera på denna handling. För reagerade gjorde omvärlden. Ännu mer respekt för landets ledning i fråga försvann.

Jag har länge velat veta vem som kom på denna dumhet. Nu vet jag, det var Bob Ney - och tydligen var det inte hans sämsta politiska drag, även om det ar svårt att toppa.

2 kommentarer:

jokke sa...

Vilket enastående och lysande inlägg! Tillika utbildande och intressant. Tackar!

måns sa...

Håller med....bra forskning!!!