tisdag 5 april 2011

Rendundans.

Jag som jobbar med test råkar ofta ut för det problem som vi kallar redundans. Folk vill testa sånt som inte generar statistiskt viktiga resultat, eller ännu hellre - testa sådant som redan är testat. Normalt sett så accepterar man detta, det är ju trots allt deras peng som betalar för mitt jobb, men det kommer ibland en gräns som bara får en att få helspel.

Men redundansen finns ju inte bara där. Jag tror att jag knäckte det enigma som www.barnmatsburken.se håller så kär. Istället för att skriva

Slaskmos

1-2 'slask' (alt 2dl slask)
vatten
ev bröstmjölk eller mjölkersättning
Koka under lock 5-10 minuter tills 'slask' är helt mjuk.
Häll av och spara kokvattnet. Mosa 'slask' och späd med kokvatten, bröstmjölk eller mjölkersättning till rätt konsistens. Servera gärna uppblandat med en klick smör eller en tsk rapsolja.

Ersätt ordet 'slask' med vadsomhelst ätbart och voila.. men det är klart man kan ju skriva det hela om och om och om igen, och blanda upp det med några få saker som inte passar mönstret så kanske ingen ser att det hela bara är en upprapning i total självklarhet. (Det är som när man studerade och tvingades att jobba med designstudenter, som tror att naturlagar enkom är rekommendationer, samt att de inte tycker att det självklara är så självklart. "The bloody obvious, 5poäng!")

Inga kommentarer: