tisdag 15 februari 2011

Veckans profil - Vince Shlomi


Detta är Offer "Vince" Shlomi en icke helt framgångsrik komiker som sadlade om och blev the ShamWow Guy. Han skrev, regisserade och agerade i en film som kallas The Underground Comedy Movie som av The New York Post fick recesionen "may be the least amusing comedy ever made", därav minslutsats att han inte är så framgångsrik som han skulle önska.

Men skamlös som han är så har han lyckats skaffa sig både lite kändisskap och lite pengar. Han stämde Anna Nicole Smith för att hon hade den goda smaken att inte medverka i hans film - och Shlomi vann. Han stämde även Scientologkyrkan, som en god ex-scientolog - hur det gick vet jag inte.

Just det han lancerade även den berömda produkten ShamWow som säkert sålde rekordmängder på Kiviks Marknad och Vallåkraträffen. En mer eller mindre identisk produkt som den, nu döda, pitchmankändisen Billy Mays lancerade under namnet Zorbeez redan 2004.

Detta bara för att komma till min slutkläm att bilden ovan är från Shlomis “mug shot” taget den 8 Februari 2009. Tydligen var han ute och partade och släpade med sig en protituerad kvinna med sig hem till sitt hotellrum. Där betalade han henne för hennes service, och måste därefter börjat att hångla med henne. När hon sedermera bet sig fast vid Shlomis tunga och vägrade släppa så började Shlomi prygla henne. Detta är ett tragiskt ögonblick, men ändå så underhållande. Tillslut ("after several punches") slog han sig litterärt loss, och sprang blodig ut i lobbyn varpå polis tillkallades. Han blev arresterad för "felony aggravated battery" fast åklagaren släppte alla anklagelser mot båda parter.

Så går det när man försöker vara en undre världens Steve Irwin, och inte inser att man utsätter sig för fara när man sticker in sin tunga i okända kanaler och håligheter - hur ofarliga de än må till synes vara.

2 kommentarer:

Piotr à Paris sa...

Marra, du är en outsinlig källa till kunskap! :)
Men här måste jag erkänna att jag inte vet vad ShamWow är.
(och hinta att du numera tar för givet att folk vet vad ShamWow är. (Fast det kan vara jag som var för full på förra Valåkraträffen och fastnade i stripptältet på Kivik.))

Guurglade.
Det är en SuperDuperDiskTrasa.
Döpt sham = bluff.
Snacka om ärlig marknadsföring.

Guurgel-Toplänkarna går till historien du precis berättade om. Snacka om att sänka varumärket.

Reklamfilmen för ShamWow får en att vilja slå honom personligen i huvudet, men den ger även en bild av Vince Shlomi och personligen fick jag efter att ha sett den lite sympati för damen i fråga.


Parodin är dock inte så dum...

Mar sa...

Jamen, alltsa.. ShamWowen gick het pa TVn har for nagot nagra ar sedan. Man blev duktigt trott pa clownen i fraga, men sedan var det tyst.. och plotsligt sa kom den historia som vi nu snackar om. Det roar mig personligen!

Oooh, det kan ju bli en sadan daringa jobbig julklapp i framtiden. Det ar kanske dags att kopa upp en massa Shamwows nu nar varumarket ar draget i smutsen.