fredag 31 augusti 2007

Bloody Brigade

Det har kommit till min kännedom att min brigad, som är den fjärde i den 25te Infanteridivisionen (om ni inte hänger med här så är det ok), har av någon amerikansk mediemogul fått namnet Bloody Brigade. Detta på grund av att vi har tagit så mycket förluster under denna tour i Irak. Närmre 60 döda av ca 3000 soldater är en hel del. om det låter lite i era öron ska man ju påminna att grunts utgör ca 1000 av de 3000. Samt att ca 3500 har dött hittills sedan kriget bröt ut 2003.

Allt är sådant som kommer att slå en igen när man kommit hem. Här är det en del av processen. Tragiskt att det ska vara så, men alla har tänkt det när de skrev på papperet och svor eden. Och är man infanteri så har man blivit påmind massor av gånger om att det handlar om att låta andra leva. Fast mest handlar det om att kunna hantera mer skit än någon annan. Allt handlar om smärta förr eller senare, att ta mer utan att ge upp.

Vi ska ut igen inatt. Bara ett katalogiseringsuppdrag. Det är "clerk recon" egentligen. Vi ger oss ut och försöker finna nyckelpersoner i omgivningarna, och tar deras biometri. Det är skitgöra och det kommer inte att göra oss något gott, men eventuellt så kommer det att bidra till statistik och på så sätt kan man fånga halvskumma terrorister som bara är lite inblandade i mycket. Fast man kan ju inte skicka ut POGs att göra detta arbete heller. De lämnar ju inte Foben. De är Fobbits.

Vi gav oss ut på uppdraget, det blev värsta cluster fucket. Sällan har jag sett min pluton så vilse i världen, men jag antar att det var många anledningar. Samt att Navy Seals var i vår sektor och då går alla resurser till dem. Vi får aldrig något då. Första gången som vi inte väntat ut dem. Vi gjorde vår egen grej. Jag gillar uppdrag på plutonnivå. Mindre skitsnack och mer initiativ. Så man skulle tro att Armén var i allmänhet. Knappast.

Nästa gång ni hör av mig blir det från en annan sektor, en annan FOB.

4 kommentarer:

jokke sa...

Det kvittar nog vilket land det gäller, armén är, var och förblir skitsnack. Och tuppfäktning (det finns ett mer frivolt ord för det, du vet vilket jag menar). Även i icke-krigförande länder.

jokke sa...

...men ang. "Bloody Brigade" så hade jag, då jag såg rubriken, hoppats på att ni börjat samarbeta med britter som uttalat sig om er brigad. Lite mindre festligt med den sanna bakgrunden till uttrycket...

Magnus sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Magnus sa...

I öknamnets ära, här kommer en musikrecension av det ganska okända Italienska punk/rockbandet Black Blood Brigade. Alla källtexter är på italienska, men med min vän "the babelfish" har jag lyckats utröna viss nyckelinformation.

Bandet startades 2005 under en Black Bones (från Piacenza) spelning. Under spelningen så verkar bandet Black Bones ha splittrats och ombildats med namnet "Black Blood Brigade". Den som splittrats verkar ha varit bandets sångare. Black Bones var mest kända för sin hit, "Dust 'n Bones" en riktig rock 'n roll/heavy metal slagdänga i stil med Hammerfall möter gamla Hellacopters. Det är en inspiration som följt med till Black Blood Brigade, tyvärr så når det inte lika långt utan sångaren, som verkar var den stora talangen.

För att citera bandet själva så vill de gärna beskriva sig som "like a species of secret society".

De har ett mål i denna värld, ett mål som jag även låter bandets egna översatta ord få beskriva.

"a sanctuary, a protected world where all 'crazy' and 'strange' people gather and live in harmony in the name of the rock ' n' roll".

..ett värdigt mål skulle de flesta hålla med om.

Deras första självbetitlade platta som kom ut 2005 blev känd för hitsingeln "Rock 'n Roll". För att citera det bevingade raderna i låtens intro: "I got a story to tell and it ain't got a happy ending and it might sound like hell". Ja, mestdels låter den faktiskt fördjävlig, men, de lyckas komma undan lite grann tack vare att de ofta kör halvtaskigt körande istället för sångarens spruckna falsksång.

Under 2005 så gav bandet även ut skivan "Spiderlines", under bolaget Autoprodotto. De verkar här ha sparkat sin sångare och ersatt honom med en lite snabbare skönsjungandes punkare. Även hela hårdrockskören verkar ha fått sparken, för nu så låter det ganska proffsigt faktiskt. På albumet så står låten Desperation ut. Här så sjunger Black Blood Brigade om något som verkar ta upp plats i deras liv, nämligen bögar.

"Gay mutherfuckers, they are my only desperation!" sjunger bandet och avslutar låten med ett ondskefullt bovskratt.

2006 så kommer skrivan one7teen, även under Autoprodotti. Det blir nu klart att jag missförstått bytet av sångare och kör. De gick endast genom målbrottet. De är nu 17 år gamla och sjunger i hitsingeln "I suck" om kärlek och tonårsångest.

"I suck, but you suck too" kräver sångaren i låten, och det är svårt att säga emot, bandets imkompetens infekterar genom luften och gör att man känner sig värdelös och smutsig. I suck!

Ett smakprov finns att hitta på:
http://www.myspace.com/blackbloodbrigade